De twitter van Knevel

Net het tweede dagboek (Is het waar?’) van mijn favoriete christelijke vragensteller Andries Knevel gelezen. Met vragensteller bedoel ik niet alleen dat hij vragen aan allerlei gasten in zijn televisie- en radioprogramma’s stelt, maar dat hij vooral vragen aan zichzelf stelt. Daarom vind ik zijn dagboeken zo interessant, vanwege zijn zelfreflectie. Ik ben onder de indruk van zijn vragen en antwoorden, die geen heilige huisjes sparen. Ook ben ik onder de indruk van het werk dat hij elke dag verricht. Elke dag leest hij 8 kranten, gemiddeld een boek, en werkt hij gewoon. Zijn werk bestaat uit minimaal drie televisieprogramma’s (Knevel en van den brink, de verandering, het elfde uur) en drie radioprogramma’s (andries radio, dit is de dag, deze week) per jaar. Op zondag gaat hij ook nog eens twee keer naar de kerk (en een van die kerken is een stuk hipper dan je misschien zou verwachten: www.xrds.nl/). Daarnaast verzorgt hij regelmatig (s)preekbeurten en zit in verschillende commissies van maatschappelijke en christelijke organisaties.

Ik heb veel respect voor Andries Knevel. Heel christelijk Nederland viel over hem heen toen hij zijn ‘nieuwe’ (=al jaren oude) standpunten over schepping en evolutie op tv vertelde. Maar waar was heel christelijk Nederland toen hij met Pasen in de Volkskrant (als enige) de opstanding van Jezus verdedigde? Andries Knevel wil dat het christendom serieus genomen wordt en dat doet hij door creationisme aan de kaak te stellen (=het onderwerp van zijn 1e dagboek over 2007) en daarnaast de opstanding van Jezus als historisch aannemelijk neer te zetten (=het onderwerp van zijn 2e dagboek over 2008). Dit allemaal zodat christelijke jongeren, geconfronteerd met de vele sterke bewijzen voor een oude aarde en een gemeenschappelijke afstamming van alle organismen, niet het christelijk geloof vaarwel zeggen, maar als christen volop in de maatschappij mee kunnen doen. Om te geloven in God hoef je je verstand niet uit te zetten, maar moet je het juist gebruiken.

Nu ik zijn dagboek uit heb kan ik gelukkig zijn dagelijkse beslommeringen nog volgen via twitter (twitter.com/andriesgknevel). Jammer dat daar geen vragen gesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *