EH zondagsschool 1945-1947

Onderstaande film bevat beelden van de zondagsschool Eben Haëzer (Rotterdam) uit, denk ik, 1945 t/m 1947. De onderstaande indeling stond geschreven op de 8 mm spoel.

Kapsalon
1e z.s. bloemstr.
coolvest
slotscene crispijnlaan
smederij
huldiging hogendorp
boottocht
1 afdeloing
ruzie bv 2e afd.
hildegardus 8
mol 24
delfgauw 32
klepperzang
EH bezettingstijd
medewerker verg ’45
start v meek
opl. medew. mol
rozenburg ’47
zandbak
voorbereiding
platen new york
EH – Java
oude z.s. werk
5jes hil
junioren delf
oudsten mol
” hildeg.
“v meek.

2 gedachten over “EH zondagsschool 1945-1947

 1. Brenda stokhof

  Goedemorgen

  k heb jullie profiel gevonden na een filmpje gezien te hebben op Youtube. Het gaat om het filmpje over de zondagsschool eben-Haezer in rotterdam 1945-1947.

  Zelf ben ik al een tijdje bezig met mijn stamboom uitzoeken. Ik ben beland bij mijn Bedovergrootvader Evert Plak. (De Opa van mijn Oma) Nu weet ik uit diverse kranten dat hij de eben-haezer in rotterdam heeft opgericht en Barbier was als beroep!

  Nu kwam ik met zoeken dus jullie filmpje tegen over deze zondagsschool. en het begint met een Barbier. Nu denk ik ( en hoop ik) dat deze man dus Evert Plak is. Ik weet dat het heel lang geleden is maar omdat jullie de beelden hebben vraag ik mij af of jullie ook de namen kennen? en misschien meer duidelijkheid kunnen geven of dit daadwerkelijk Evert Plak is !!

  Alvast bedankt
  Liefst Brenda Stokhof

 2. admin Bericht auteur

  Beste Brenda Stokhof,

  bedankt voor je reactie die ik nu pas lees. Eben Haëzer is inderdaad opgericht door een kapper die Evert Plak heette. Ik ken wel mensen die volgens mij (verre) familie van hem zijn en kan je in contact met hen brengen. Ik denk niet dat Evert Plak te zien is op dit filmpje. Deze film is van na de oorlog en hierop spelen mensen de ontstaansgeschiedenis van EH na. Daarom zie je in het begin een kapper. Ik denk dat ze hier Evert Plak, als oprichter van Eben Haëzer, naspelen.

  met vriendelijke groet

  Hannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *